آزادکوه ..قله باعظمت

آزادکوه یا شاهزاده ی گردن کج، هر دو اینها از نام های با مسمایی هستند که برای این کوه زیبا و مرتفع انتخاب کرده اند.

آزادکوه ..قله باعظمت

آزادکوه یا شاهزاده ی گردن کج، هر دو اینها از نام های با مسمایی هستند که برای این کوه زیبا و مرتفع انتخاب کرده اند.

صعود به قله آزاد کوه « گروه کوهنوردی سپهر»


گزارش صعود به قله آزاد کوهPDFچاپنامه الکترونیک


آزاد کوه 4395 ( شاهزاده کج گردن )           15،14/ 3 / 88                  سرپرست : سامره داشا د

آزادکوه قله صخره ای عظیمی است که در بخش شمال غرب رشته کوه البرز مرکزی بر فراز دره رودخانه ای نور درجنوب  روستا های کوهستانی کلاک و نسن از توابع بلده واقع شده است. دامنه های شرقی و شمال و غربی آزادکوه را دیوارهای  صعب العبور با ارتفاع 500 متر فرا گرفته اند. برخلاف  اغلب قله های البرز مرکزی که در یک خط الراس مشترک با چند قله دیگر قرار گرفته اند، آزادکوه قله ای است منفرد با دره های عمیق در اطرافش، تنها گردنه چورن در جنوب شرقی قله است که آزاد کوه را با سایر قلل مرتبط می سازد.

آزادکوه را از مسیرهای مختلف چون کلاک بالا ، نسن و وارنگه رود می توان  کرد، ولی راه مناسب صعود به قله آزاد کوه از دامنه های جنوبی آن است که  نقطه سنتی شروع مسیر ، روستای کلاک بالا در ارتفاع 2650 متری است  که در یکی از بخش های دره نور قرار گرفته است . 

نام و یاد آزاد کوه همواره ما را به سوی آزادگی و بریدن از دنیای پر سرو صدا و شلوغ محیط اطراف و رها شدن و به طبیعت پاک و بی آلایش رفتن می کشاند . در پس چمنزار ها و صحنه های دلفریبی که کوه ها را احاطه کرده اند ،آسمان پاک آبی رنگ و زمینی سبز و دره های سر به فلک کشیده مکان امنی برای حیوانات گوناگون است که در اطراف این کوهها زندگی می کنند . ما نیز بر آن شدیم تا به قله آزاد کوه برسیم :

ساعت 12:25 شب سیزدهم خرداد ماه ، با آمدن دوستان شرکت کننده و اعضا ، مینی بوس ها به سمت چالوس حرکت کردند (دو دستگاه مینی بوس)، ساعت 8:06 صبح  به پل زنگوله رسیدیم وبا سوار کردن چهار نفر از دوستانی که از تهران برای این برنامه ثبت نام کرده بودند، پس از سی دقیقه، طبق برنامه ریزی  به طرف خانه نیما یوشیج حرکت کردیم.  ساعت 9:11 به دو راهی کمربن رسیدیم که سمت راست را ادامه دادیم . ساعت  10:28 از روستای میناک که مسیر ورودی به کلاک بود را پشت سر گذاشتیم وسپس  از  روستای نیک نام ده نیز گذشتیم ، نهایتا ساعت 11:2 به خانه نیما رسیدیم. بعد ازباز دید ازخانه نیما و خوردن غذا که به صورت دسته جمعی آماده شده بود، دوستان دور آرامگاه نیما نشستند که یکی از دوستان تاریخچه مختصری درباره زندگی نیما خواند و بعد دوستان همنوردمان ، دو قطعه شعر از نیما خواندند که این مراسم از طرف کسانی که در حیاط خانه نیما بودند مورد استقبال قرار گرفت.


ساعت 11:50 از خانه نیما خارج شدیم و ساعت 1:50 بعد از گذشتن از روستای میناک و کلاک پایین به کلاک بالا رسیدیم. بعد از تقسیم وسایل تدارکات  ساعت 2:22  گروه شروع به حرکت کرد که بعد از کمی راه رفتن برای جلسه ی معارفه ایستادیم . جلسه  با صحبت های سرپرست شروع شد،که جلودار و عقب دار و امدادگروه را معرفی کرد و سپس  راهنمای برنامه کمی در مورد مسیر توضیح داد و بعد از انجام چند حرکت کششی صعود خود را شروع  کردیم.

 


گروه 39 نفره به سمت جنوب حرکت کرد که ساعت 3:47 به گوسفند سرای اول رسیدیم  که به مدت 5 دقیق استراحت کردیم. به دلیل نشستن طولانی مدت دوستان در مینی بوس و داشتن کوله های سنگین ، گام گروه در ابتدا بسیار آرام بود.  ساعت 4:8 بعد از ظهر  به گوسفندسرای دوم رسیدیم که دو تن از کوهنورد را در حال باز گشت به سمت پایین بودند که راهنمای برنامه با آنها در مورد محل چادر زدن  و تردد مسیر صحبت کرد که نهایتا با مشورت راهنما و سرپرست به دلیل بودن چادرهای زیاد در تنگه ، تصمیم گرفته شد در گوسفندسرا چادر بزنیم و شب را در آنجا بمانیم و صبح زود با کوله های سبک به سمت قله حرکت کنیم .


بعد از برپایی چادرها و درست شدن چای به صورت دسته جمعی، تیم 12 نفره ای برای هم هوایی آماده ی بالا رفتن شدند و افرادی که پاییم ماندند با شهر خوانی و عده ای مشغول جمع و جور کردن وسایل خود بودند. بعد از بازگشت از بالا و خوردن شامی مختصر ،ساعت 10 سرپرست خاموشی اعلام کرد . ساعت 5:25 صبح  گروه با  تعداد 30 نفر به سمت قله حرکت کرد و 9 نفر در محل چادرها ماندند . ساعت 6:10 گروه به مدت 7 دقیقه برای کم کردن لباس توقف کرد. استراحت ها با فاصله حدود یک ساعت و مدت 5 تا 10  بود و بعد از گذشن از تنگه کلاک، ساعت 8:52 به گردنه چورن به ارتفاع 3850 رسیدیم که به مدت 10 دقیقه استراحت کردیم واز گردنه، دماوند که در ابر پوشیده شده بود مشخص بود.


با گام های آرام ساعت 11:25بود که به  قله رسیدیم. از روی قله می توانستیم تصویر زیبای قلل البرز مرکزی از دماوند در شرق تا علم کوه کوه در غرب را ببینیم، خط الراس زیبای خلنو،اسبی چال، نوسوم بویدر، خرس چال، هرزه کوه، کلون بسته، سکه نو،سه چال و در دوردستهای جنوبی، توچال نیز به چشم می خورد. بعد از خواندن سرود قله و عکس گرفتن دسته جمعی با پرده گروه و عکس های چند نفره ساعت 11:55 گروه به سمت پایین حرکت کرد. مسیر برگشت با سر خوردن ها و برگشتن از دره، کوتاه تر شد. ساعت 2:40 به محل چادرها رسیدیم، بعد از خوردن نهار و جمع کردن چادرها که همزمان باران شدیدی شروع به باریدن کرد، ساعت 3:50 به سمت پایین حرکت کردیم بعد از دقایقی باران قطع شد و برای داشتن جلسه پایانی که نظرات و پیشنهادات و انتقادات دوستان شرکت کننده را بشنویم به مدت 30 دقیقه در نزدیکی روستا ایستادیم و بعد از پایان جلسه و حرکت به سمت پایین ساعت 5:26 پای مینی بوس ها رسیدیم و بعد از جمع و جور کردن وسایل تدارکات ، ساعت 6 بعد از ظهرمینی بوس ها به سمت نور حرکت کردند.

( به دلیل بسته بودن جاده چالوس به رشت بازگشت از سمت نور بود)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد